SKIGEILO

Vinteren er magisk på Geilo, med snødekt landskap og herlig vinterstemning. Geilo er en klassisk skidestinasjon med stolte skitradisjoner og ekte høyfjellsglede. Det er ingen tvil om at Geilo er en av Norges beste skidestinasjoner, med et unikt skiferietilbud både for små og store. Geilo skiområde ligger på begge sider av Geilo sentrum og SkiGeilo har tre fleksible busser som gir deg muligheten til å enkelt forflytte deg mellom skiarenaene.
Med hele 39 nedfarter finnes det masse å boltre seg i, med alt fra barnebakker til mer krevende løyper. Geilo er kjent som en familievennlig skidestinasjon og i de ulike skiarenaene finner du gode barneområder. Du kan bestille både privattimer og gruppetimer på skiskolen.

 

Slaatta må være en av de beste plassene for barn, både nybegynner og mer erfarne. Her er det et barneområde med tallerkenheis og masse morsomme elementer. Slaattaparken inneholder et godt utvalg av hopp og rails med varierte vanskelighetsgrad, men hovedsakelig lettere elementer. For de  mer erfarne er det en lengre tallerkenheis som fører opp til toppen av Slaattajordet. Fra toppen kan man kjøre ned igjen i grønne-løyper eller fortsette med neste heis, Korken. Fra toppen av Korken så blir muligheten stor, da er det mulig å sette seg utfor i både blå-, rød- og svart-løype. Det er også her man kan ta turen videre til Geiloheisen, Havsdalen og Halstensgård. Book skipass, skileie og skiskole online!
På Slaatta finner du også koselige Slaatta Stugu hvor stikkordet er hjemmelaget.

Havsdalen har barneområde med barne heis, og to lengre heiser som tar deg opp på Geilohovda. Fra toppen er det flere valgmuligheter mellom blå-, rød-løyper eller Geiloparken-Havsdalen.
Her kan man også koble seg opp med Slaatta, Geiloheisen og Halstensgård. Fjellheisen tar deg opp på Havsdalshovda, her får man den beste utsikten til Hallingskarvet. Fjellheisen hører også til Kjelkeløypa.  I bunnen av bakken finner du Havsdalskroa. Inne på kroen har kjøkkensjefen laget egen meny med bla. lokaleråvarer. Havsdalskroa har blitt kjent for sin ekte after ski med livemusikk og dans på bordet.

Geiloheisen ligger nærme sentrum og er en fireseters-stolheis som tar veien opp på Geilohovda. Geiloheisen er et godt utgangs punktet for å komme seg rundt på «Geilo sentrumsiden».
Ned til Geiloheisen kan du kjøre blå-, rød- og svart-løyper. I bunnen av Geiloheisen finner du Kafe og after ski inne på Taubanekroa.

Halstensgård er det perfekte stedet for de som ønsker litt mer utfordring og fart. Halstensgård har t-krok som tar deg opp til Gullsteinhovda og leder til både blå-, rød-, og svart-løyper. Du kan koble deg sammen med de andre områdene på «Geilosiden» via Gullsteinhovda men også mulig å bruke fire-seters heisen, Fugleleiken.

Vestlia har stor parkeringsplass og nedfarter som passer hele familien. Dette har gjort Vestlia til en familiefavoritt. Trollklubben-området er tilrette lagt for de minste i familien. Her er en tellerkenheis samt et rullebånd som gjør det enkelt for barn å ta seg opp i bakken. Det er også små utfordringer som slalåmkjøring og små kuler de kan teste seg ut på. I dette området finner du også Trollklubben Barnepass her kan barn fra 0-8 år velkommen.
I bunnen av Vestlia finner du 4-seters stolheis, T-krokheis, og tallerkenheis. Heisene tar deg enten halvt eller helt opp på toppen, fra toppen er mulighetene store alt fra grønn-, blå- og rød-løype. Herfra er det mulig å kjøre videre til Kikut området.

Kikut har både barneheis og stolheis. Stolheisen tar deg opp til Kikuttoppen og gir deg tilgang til blå-løyper og to parker. Her kan man man leke seg rundt og nyte utsikten til Hallingskarvet Nasjonalpark. Kikut har også en seks-seter med vindbeskytter opp til Kikuttoppen, perfekt for dager som inneholder ekstra vind/nedbør mens man tar turen opp.
På Kikut finner du også Kikutkroa med stor variasjon på god mat.